Specialty Wrakduiken

Duiken op wrakken is één van de activiteiten die menig duiker tot de verbeelding spreekt. Het 'avontuur,' het 'mystieke', de 'historiek' en de 'fauna en flora op wrakken' maken het wrakduiken tot één van de meest onvergetelijke en opwindendste ervaringen binnen de duiksport.

Onderwaterfotografen voelen zich aangetrokken tot wrakduiken omwille van de uitbundige fauna en flora die meestal op wrakken te vinden is en de vele fotogenieke onderwerpen, zoals bv. de propeller, de stuurhut, de machinekamer, de laadruimte enz...

Ook archeologen en duikers met geschiedkundige interesses zullen zeer geboeid zijn door de historische achtergrond van sommige wrakken. De zeebodem ligt bezaaid met scheeps- en vliegtuigwrakken uit voorbije oorlogen, al dan niet nog volgestouwd met oorlogsmateriaal...

In deze cursus ga je leren hoe je op een verantwoorde en veilige manier in en op een wrak kan duiken, waarbij je in contact zal komen met nieuwe technieken en vaardigheden die specifiek bedoeld zijn voor het wrakduiken.

Voorvereisten

 • Gebrevetteerd zijn als 'PADI Adventure Diver' of 'PADI Advanced Open Water Diver' of een gelijkwaardig brevet bezitten.
 • 15 jaar of ouder zijn.

Cursusverloop

De eerste (voorbereidende) duik van deze Specialty cursus gaat steeds door in het Provinciaal Recreatiedomein 'De Nekker' (Spuibeekstraat - zonder nummer - 2800 MECHELEN). De volgende duiken gebeuren op een locatie in Nederland of tijdens één van onze georganiseerde clubreizen.

Vermits wrakduiken dikwijls gepaard gaat met diepe duiken, is het een goed idee om deze cursus te combineren met de Specialty Diepduiken en de Specialty Nitrox!

Cursusinhoud

 • theorie aan de hand van de online e-Learning cursus
 • 4 wrakduiken (of 3 duiken indien je al een Wrak Adventure duik hebt gemaakt tijdens jouw AOW opleiding)

  De volgende topics komen in deze cursus aan bod:

 • Aanleren van een nieuwe vinslag - de 'aangepaste Frog-Kick' (teneinde minder stof te doen opwaaien binnen in het wrak)

 • Voortbewegen zonder gebruik te maken van vinslagen - 'Pull & Glide' techniek

 • Leren werken met - en oplaten van een 'signalisatie-boei', met behulp van een reel of spool.

 • Uitzetten van volglijnen met behulp van een reel (reeltechnieken)

 • In kaart brengen van wrakken

 • Wrakpenetraties leren maken

Deze cursus kan gevolgd worden in het Specialty PROMO-pakket !

Cursusdata en -prijs

Deze cursus wordt ingericht zodra er geïnteresseerden zijn.
Stuur ons een mailtje (info@diveadventures.be) indien je graag met deze cursus wenst te starten. Wij sturen jou dan een lijst met mogelijke startdata en de actuele cursusprijs.