Instructor Development Course
PADI Instructeur opleiding


De 'Instructor Development Course' is de opleiding tot PADI instructeur. Deze instructeur opleiding bestaat uit twee delen: het eerste deel noemt het Assistant Instructor gedeelte en het tweede deel het Open Water Scuba Instructor (OWSI) gedeelte.

Duikcentrum 'DIVEadventures' biedt je 3 formules aan voor het volgen van een IDC, afhankelijk van wat je wenst. Buiten deze 3 formules heb je ook bij ons de keuze om deze IDC cursus te volgen in de vorm van groepslessen of privélessen.

Waarom de IDC cursus volgen bij DIVEadventures?

 • Wij werken met een modulair systeem, waardoor de cursusdata en uren zeer flexibel kunnen ingepland worden. Zo kan elk cursusonderdeel apart ingepland worden en kan je de cursus spreiden over een bepaalde periode.
 • Omdat de cursusdata kunnen gespreid worden over een bepaalde periode heb je meer tijd om de lessen grondig voor te bereiden en zodoende een beter resultaat te behalen.
 • Elke module/cursusonderdeel kan overdag, tijdens het weekend of 's avonds ingericht worden, steeds na onderling overleg. Het is dus niet nodig om telkens een volledige dag vrij te maken om deze cursus te volgen.
 • Er zijn geen vooraf bepaalde cursusdata - de cursusdata worden altijd ingepland in samenspraak met de kandidaten, rekening houdend met ieders agenda
 • Zodra er geïnteresseerden zijn kan er een nieuwe IDC starten, het hele jaar rond!
 • Wij zijn een van de enige duikcentra in België die voltijds duikopleidingen aanbieden - dit in tegenstelling tot kleine(re) duikcentra die duikonderricht slechts als hobby uitoefenen
 • De IDC cursus wordt gegeven door een zeer ervaren 'Gold' Course Director - een kwaliteitsstatus die enkel door het hoofdkantoor van PADI wordt uitgereikt na het behalen van bepaalde quota.
 • Bij inschrijving ontvang je gratis een (zelf ontworpen) 'IDC' map, die vol tips en voorbeelden staat en die je enorm zal helpen bij het afronden van de IDC en het slagen voor het Instructor Examen.
 • Wij gaan er tevens prat op dat 99,9 % van al onze kandidaten slaagt voor het Instructeur Examen (IE) bij de eerste poging. Zo bespaar je veel geld omdat je geen herkansing hoeft te betalen aan het PADI kantoor.

Voorvereisten

 • 18 jaar oud zijn
 • Bij aanvang van de IDC: 60 gelogde duiken - voor brevettering: minimaal 100 gelogde duiken
 • In het bezit zijn van het PADI Divemaster brevet of gelijkwaardig brevet van een andere organisatie

3 Formules van IDC opleidingen:
Standaard, Silver en Gold

1. De 'Standaard' IDC

De 'Standaard' IDC omvat de volledige IDC, bestaande uit de Assistant Instructor opleiding en de Open Water Scuba Instructor opleiding.
(Klik op de bovenstaande links voor verdere informatie betreffende de cursusinhoud van de Assistant Instructor opleiding en de OWSI opleiding)

Cursusprijs : op aanvraag

2. De 'Silver' IDC

De 'Silver' IDC bestaat uit de 'Standaard IDC' formule + de volledige opleiding tot Emergency First Response instructor, inclusief in de prijs begrepen.

Sinds januari 2009 is het 'EFR Instructor brevet' één van de voorvereisten tot het behalen van het 'OWSI Instructor brevet'. Deze 'EFR Instructor opleiding' zal vóór, tijdens of na de IDC ingericht worden, in samenspraak met de kandidaten. De opleiding duurt een halve dag of avond en de prijs is inclusief het EFRI boekenpakket.

Cursusprijs : op aanvraag

3. De 'Gold' IDC

Deze formule bevat alle onderdelen van het 'Silver' pakket + het Master Scuba Diver Trainer pakket.

Het "MSDT" pakket bestaat uit de 5 volgende Specialty Instructor opleidingen:

 1. Navigation Specialty Instructor
 2. Deep Diver Specialty Instructor
 3. Night Diver Specialty Instructor
 4. Wreck Diver Specialty Instuctor
 5. 1 Specialty Instructor opleiding naar keuze (mits beschikbaarheid en na overleg)

Dit 'Instructor Specialty' pakket is exclusief de benodigde boekenpakketten.
Het Master Scuba Diver Trainer promo-pack kan ook als alleenstaand pakket gevolgd worden, los van de 'Gold IDC' formule.

Cursusprijs : op aanvraag

Cursusdata

Voor het inplannen van de IDC cursus maken wij geen gebruik van een vast cursusschema. De cursusdata worden steeds ingepland in samenspraak met de kandidaten, waarbij zo veel mogelijk rekening gehouden wordt met ieders agenda.

Kies je voor de IDC in groepsverband, dan zal je rekening moeten houden met de beschikbaarheid van je medekandidaten. Concreet betekent dit dat iedereen dan een lijst doorstuurt met data en uren waarop men vrij is om de cursus te volgen. Stuur ons daarom zoveel mogelijk data door, zodat wij in de mogelijkheid zijn om een keuze te maken uit deze datavoorstellen. De data hoeven absoluut niet opeenvolgend te zijn en kunnen verspreid worden over een bepaalde periode.
Aan de hand van ieders lijst zullen wij nadien de definitieve cursusdata trachten in te plannen, waarbij we zoveel mogelijk rekening houden met ieders agenda.

Voor de 'Privé-IDC' mag je vrij kiezen op welke data en uren je deze wenst te volgen. Indien deze datavoorstellen ook voor ons passen, dan zullen wij deze privé-IDC speciaal voor jou op deze data en uren inrichten.

Zodra de startdatum definitief vastligt, zullen wij een gedetailleerd schema opstellen van het cursusverloop en de benodigde documenten doorsturen naar elke deelnemer.

De IDC cursus kan het hele jaar door gevolgd worden en wordt ingericht zodra er geïnteresseerden zijn!

Cursuslocaties

De locaties van de IDC cursus zijn Mechelen, Wilrijk en/of Lint (de exacte locatie wordt steeds door het duikcentrum bepaald en is afhankelijk van de module die gegeven moet worden).