Junior Open Water diver


De 'Junior Open Water' cursus is een basis duikopleiding voor kinderen tussen 10 en 15 jaar en is inhoudelijk identiek aan de 'volwassen' Open Water cursus.

De minimum leeftijd om te mogen starten met deze opleiding is 10 jaar! 

Verschil: 'Junior' vs 'Volwassen' Open Water

Het enige verschil tussen de 'volwassen' en de 'junior' cursus zit hem in het feit dat kinderen/jongeren, jonger dan 15 jaar, na het behalen van hun brevet steeds moeten duiken met ofwel één (of beide) van hun ouders, ofwel onder begeleiding van een duikprofessional ( = duikgids of instructeur). Eenmaal de leeftijd van 15 j bereikt is kan men mits enige administratieve kost upgraden naar het 'volwassen' Open Water brevet, dit zonder een extra cursus te hoeven volgen.

Het Junior brevet is levenslang geldig en wordt internationaal erkend.

Ter info: Indien de ouders nog niet over een duikbrevet beschikken, is het altijd mogelijk om simultaan met de kinderen deze cursus volgen. Na afronding van de cursus ontvangen de ouders dan het 'volwassen' Open Water brevet en de kinderen/jongeren het 'Junior' Open Water brevet.

Cursusinhoud

De Junior Open Water cursus bestaat in totaal uit 5 sessies/lessen en een theoretisch gedeelte (d.m.v. zelfstudie - e-Learning)

Hiervan zijn 3 sessies/lessen (bestaande uit 5 modules) in het zwembad en 2 sessies/lessen (bestaande uit 4 modules) in het buitenwater.

Het verloop van de Junior Open Water cursus is als volgt:

 1. Je start allereerst in het zwembad met 3 zwembadsessies (5 modules).
 2. De theorie studeer je thuis, op je eigen tempo, aan de hand van het in de prijs inbegrepen 'Open Water e-Learning' pakket. Zodra je geslaagd bent voor het online theoretisch examen mag je starten met de buitenwaterlessen.
 3. Tenslotte eindig je met de buitenwatersessies (4 modules) in het Provinciaal Recreatiedomein 'de Nekker' (Mechelen) of mits meerprijs op een 'indoor' locatie.

Planning & Locaties

Deze cursus start altijd in het zwembad en er kan het hele jaar door quasi wekelijks gestart worden (reserveren op voorhand is verplicht!).

Vermits wij werken met een modulair lessensysteem is het trouwens niet noodzakelijk om de lessen aansluitend op elkaar ( = week na week) in te plannen. Het is dus perfect mogelijk om een weekje (of desnoods iets langer) over te slagen. Je hoeft hierbij ook geen rekening te houden met je medecursist(en), de groepen kunnen zonder problemen heringedeeld worden.

Locatie zwembaden + uren:

 1. Michielsbad: Clemenceaustraat 160, 2860 SINT-KATELIJNE-WAVER - onze vaste locatie op donderdagavond (quasi wekelijks)
 2. Nekkerpool zwembad: Provinciaal Recreatiedomein 'De Nekker', Spuibeekstraat (zonder nummer), 2800 MECHELEN - sporadisch beschikbaar, afhankelijk van de logistiek en mits onderlinge afspraak

Gezien onze vrij late zwembaduren (die wij onmogelijk kunnen vervroegen omwille van de publieke zwembadtijden), is het altijd mogelijk om de zwembadlessen van deze Junior Open Water cursus te spreiden over de verschillende schoolvakanties - weliswaar telkens op onze vaste zwembaddagen en -uren (tenzij je opteert voor onze privé formule met zelfgekozen data).
De zwembadlessen kunnen ingepland worden tijdens de Herfstvakantie, de Krokusvakantie, de Paasvakantie en uiteraard de Grote vakantie (de Kerstvakantie is meestal niet mogelijk omdat de meeste zwembaden dan gesloten zijn omwille van de eindejaarperiode).

Stuur ons een mailtje voor de actuele beschikbare zwembad data!

Locatie buitenwater:

De buitenwaterlessen gaan door in het Provinciaal Recreatiedomein 'De Nekker' (adres: Spuibeekstraat - zonder nummer, 2800 Mechelen).
Deze buitenwaterduiken gebeuren op zaterdagnamiddag, quasi het ganse jaar door. Vanaf half mei tot einde augustus is ook woensdagavond mogelijk.
Afspraken voor de buitenwaterduiken worden uitsluitend vastgelegd na reservatie!

Waarom kiezen voor duikcentrum DIVEadventures?

 • Officieel het grootste PADI duikcentrum van België - al meer dan 30 jaar actief
 • Een van de enige duikcentra in België die voltijds en op professionele basis duikopleidingen aanbieden - in tegenstelling tot kleine(re) duikcentra waar het geven van duikopleidingen slechts als een hobby wordt uitgeoefend
 • Onze zeer ervaren en professionele instructeurs geven wekelijks les (= hoge kwaliteit van lesgeven!)
 • Ingeplande lessen gaan steeds door en worden nooit door ons gecanceld (in kleine duikcentra wordt bv. bij ziekte/afwezigheid van de instructeur de les gecanceld - bij ons neemt een collega instructeur in dit geval de lessen over)
 • De cursussen worden aangeboden in verschillende formules en prijsklassen (in groep of privé) - de cursist kiest volgens eigen wensen en budget
 • Grote flexibiliteit in de keuze en planning van de cursusdata (wij werken met een modulair lessensysteem, waardoor je niet elke week hoeft aanwezig te zijn)
 • Het duikcentrum staat onder leiding van een PADI 'Gold' Course Director ( = het allerhoogste instructeursbrevet dat je bij PADI kan behalen)
 • Als PADI 5 Star IDC centrum kan je bij ons naadloos doorstromen van beginnend duiker tot en met duikinstructeur
 • Ook kan het volledige gamma van technische duikopleidingen (tot en met TEC Instructeur) en Sidemount opleidingen bij ons gevolgd worden.

Duikinitiatie (optioneel)

De bedoeling van onze duikinitiatie is je enerzijds laten kennis te maken met de onderwaterwereld en de duiksport in het algemeen, en anderzijds met ons duikcentrum/instructeurs en onze manier van lesgeven. Deze duikinitiatie is eveneens geschikt als 'try-out', alvorens te beslissen om in te schrijven voor een volledige (Junior) PADI Open Water cursus - zo kan je ontdekken of de duiksport al dan niet iets voor jou is.

De initiatie neemt in totaal ongeveer 3 uren in beslag en bestaat uit de volgende elementen:

 • verwelkoming + briefing door de instructeur
 • in het zwembad ga je onder professionele begeleiding van een instructeur leren hoe je met een volledige duikuitrusting je eerste ademteugen moet nemen onderwater
 • een debriefing nadien in de cafetaria met verdere informatie omtrent de PADI Open Water cursus

Je hoeft enkel zwemgerief en een handdoek mee te brengen om deze initiatie te kunnen volgen - al het benodigde duikmateriaal wordt door ons ter beschikking gesteld.
De duikinitiatie wordt gegeven door ervaren instructeurs, die je de nodige informatie en begeleiding zullen geven zodat deze initiatie op een veilige manier gebeurt.

Stuur ons een mailtje voor de beschikbare data en uren van deze initiatie.

Prijs