PADI Scuba Diver cursus

De 'PADI Scuba Diver cursus' is voornamelijk bedoeld voor mensen die de tijd niet hebben om de volledige 'PADI Open Water' cursus te volgen, of voor diegenen die niet aan de cursusvereisten van het Open Water brevet kunnen voldoen - bv. omwille van een medische reden. De PADI Scuba Diver cursus is letterlijk een 'halve' Open Water cursus en is hierdoor een sub-cursus van de Open Water cursus.

Je kennis en duikvaardigheden bij de Scuba Diver opleiding bedragen slechts 50% van een volwaardige Open Water opleiding, waardoor je veel minder ervaring zal hebben tijdens het duiken.

Omwille hiervan mag je volgens de PADI regels niet zelfstandig duiken en ben je verplicht om steeds te duiken met een privé gids. Vermits dit niet standaard inbegrepen is in de duik(en) die je boekt, zal elk duikcentrum voor deze privé begeleiding extra aanrekenen, bovenop de prijs van de duik. Een Scuba Diver brevet is dus eigenlijk een lopende rekening en het zal je op termijn sowieso goedkoper uitkomen indien je direct start met de volledige Open Water cursus.

Dit is de reden waarom al onze cursisten er voor kiezen om direct te starten met de PADI Open Water cursus. Enkel diegenen die de tijd of de capaciteiten niet hebben om deze Open Water cursus af te ronden, kunnen opteren voor een 'PADI Scuba Diver' brevet.

Cursusinhoud

De 'PADI Scuba Diver' cursus bestaat in totaal uit 2 zwembadlessen (bestaande uit 3 modules), 1 buitenwatersessie (bestaande uit 2 modules/duiken) en een theoretisch gedeelte (d.m.v. zelfstudie - e-Learning)

Het verloop van de 'PADI Scuba Diver' cursus is als volgt:

 1. Je start allereerst in het zwembad met 2 zwembadlessen - de beschikbare data en uren worden telkens via lijsten meegedeeld (stuur ons hiervoor een mailtje)
 2. Het theoretisch gedeelte gebeurt door middel van zelfstudie aan de hand van de 'PADI e-Learning' cursus
 3. Tenslotte eindig je met het buitenwatergedeelte in het Provinciaal Recreatiedomein 'de Nekker'

Indien gewenst, kan je het Scuba Diver brevet upgraden naar het PADI Open Water brevet, dit door de resterende 2 zwembad- en 2 buitenwatermodules van de Open Water cursus af te ronden.

Planning & Locaties

Deze cursus start quasi wekelijks, het hele jaar door, in het zwembad.

Om te starten, stuur je ons een mailtje (info@diveadventures.be) voor de beschikbare data en uren!
De cursusdata hoeven niet aansluitend te zijn en worden steeds na afspraak per mail vastgelegd.

Locatie zwembaden + uren:

De groepscursussen starten quasi wekelijks in het zwembad, het hele jaar door (reserveren op voorhand is altijd verplicht!).
Voor onze groepscursussen worden de beschikbare data via een lijst doorgestuurd en zijn de lessen te volgen op de volgende momenten:

 1. Michielsbad: Clemenceaustraat 160, 2860 SINT-KATELIJNE-WAVER - onze vaste locatie op donderdagavond (quasi wekelijks)
 2. Nekkerpool zwembad: Provinciaal Recreatiedomein 'De Nekker', Spuibeekstraat (zonder nummer), 2800 MECHELEN - sporadisch beschikbaar, afhankelijk van de logistiek en mits onderlinge afspraak

Locatie buitenwater:

De buitenwaterlessen gaan door in het Provinciaal Recreatiedomein 'De Nekker' (adres: Spuibeekstraat - zonder nummer, 2800 Mechelen).
Deze buitenwaterduiken gebeuren op zaterdagnamiddag, quasi het ganse jaar door. Vanaf eind mei tot eind augustus is ook woensdagavond mogelijk.

Afspraken voor de buitenwaterduiken worden uitsluitend vastgelegd na reservatie per mail of ter plaatse tijdens één van de zwembadlessen.

Duikinitiatie (optioneel)

De bedoeling van onze duikinitiatie is je enerzijds laten kennis te maken met de onderwaterwereld en de duiksport in het algemeen, en anderzijds met ons duikcentrum/instructeurs en onze manier van lesgeven. Deze duikinitiatie is eveneens geschikt als 'try-out', alvorens te beslissen om in te schrijven voor een volledige PADI Scuba Diver of Open Water cursus - zo kan je ontdekken of de duiksport al dan niet iets voor jou is.

De initiatie neemt in totaal ongeveer 3 uren in beslag en bestaat uit de volgende elementen:

 • verwelkoming + briefing door de instructeur
 • in het zwembad ga je onder professionele begeleiding van een instructeur leren hoe je met een volledige duikuitrusting je eerste ademteugen moet nemen onderwater
 • een debriefing nadien in de cafetaria met verdere informatie omtrent de PADI Open Water cursus

Stuur ons een mailtje voor de beschikbare data en uren om deze duikinitiatie te reserveren.

Waarom kiezen voor duikcentrum DIVEadventures?

 • Officieel het grootste PADI duikcentrum van België én Nederland - al meer dan 25 jaar actief
 • Een van de enige duikcentra in België die voltijds en op professionele basis duikopleidingen aanbieden - in tegenstelling tot kleine(re) duikcentra waar het geven van duikopleidingen dikwijls slechts als een hobby wordt uitgeoefend
 • Zeer ruime ervaring van onze instructeurs (geven wekelijks les!) = hoge kwaliteit van lesgeven!
 • Ingeplande lessen gaan steeds door en worden nooit door ons gecanceld (in kleine duikcentra wordt bv. bij ziekte/afwezigheid van de instructeur de les gecanceld - bij ons neemt een collega instructeur in dit geval de lessen over)
 • De cursussen worden aangeboden in verschillende formules en prijsklassen (in groep of privé) - de cursist kiest volgens eigen wensen en budget
 • Grote flexibiliteit in de keuze en planning van de cursusdata (wij werken met een modulair lessenplan, waardoor je niet elke week hoeft aanwezig te zijn)
 • Het duikcentrum staat onder leiding van een 'Gold' Course Director ( = het allerhoogste instructeursbrevet dat je bij PADI kan behalen)
 • Als PADI 5 Star IDC centrum kan je bij ons naadloos doorstromen van beginnend duiker tot en met duikinstructeur
 • Ook kan het volledige gamma van technische duikopleidingen (tot en met TEC Instructeur) en Sidemount opleidingen bij ons gevolgd worden.

Cursusprijs