Emergency First Response
De Emergency First Response (EFR) cursus is een opleiding in Reanimatie en Eerste hulp. Deze cursus is voor iedereen toegankelijk, zowel duikers als niet-duikers!
De EFR cursus is de ideale cursus om aan al de brevettatie vereisten van de PADI Rescue Diver cursus te voldoen en vormt een naadloze voortzetting/aansluiting (aan land) van de Rescue opleiding.
Waarom deze cursus volgen?
De EFR cursus is speciaal voor PADI ontwikkeld en hanteert zodoende dezelfde technieken van beademen en reanimeren als diegene die in de Rescue cursus aangeleerd worden! Daar waar de redding in het water stopt (= aan wal), zet de EFR cursus de reanimatie en zorgverlening verder! Deze EFR cursus is dus een perfecte voorbereiding of aansluiting op de Rescue cursus!
Andere reanimatie cursussen daarentegen (bv. Rode Kruis) zijn niet echt ontwikkeld voor duikers en missen de relatie met de Rescue cursus en het 'duiken' in het algemeen!
De Emergency First Response cursus is bovendien een vrij compacte cursus, die op één (lange) avond of voormiddag/namiddag kan afgerond worden. Deze cursus is heel compleet en behandelt dezelfde reanimatie- en eerste hulp technieken als de professionele hulpdiensten. De cursus volgt de laatste richtlijnen die opgesteld zijn door de ERC (European Resuscitation Council), de overkoepelende Raad die voor alle landen van Europa beslist hoe de 'Reanimatie- en Eerste Hulp' technieken moeten uitgevoerd en aangeleerd worden in alle reanimatie-instellingen en scholen (inclusief hospitalen en medische professionals).
Tijdens deze EFR cursus ga je bij DIVEadventures ook leren hoe je gebruik maakt van de AED (Automatische Externe Defibrillator). Dit levensreddend toestel duikt meer en meer op in ons straatbeeld, denk maar aan luchthavens, treinstations en andere openbare gebouwen. Het EFR brevet geeft je de kennis en de toelating om dit apparaat indien nodig te gebruiken.
Ter info: Om te kunnen brevetteren als Rescue Diver, dient men in het bezit te zijn van een geldig (max. 24 maanden oud) brevet in 'Reanimatie en Eerste hulp'.
Cursusinhoud
De cursus is progressief opgebouwd. De eerste-hulp technieken worden stapsgewijs en in stijgende moeilijkheidsgraad aangeleerd. Op het einde van deze cursus worden realistische ongevalsimulaties gedaan waarin al het geleerde aan bod komt.
Wat ga je leren?
- Hartcompressies geven en beademen van bewusteloze slachtoffers
- Behandelen van 'shock'
- Omgaan met (ernstige) bloedingen
- Stabiele zijligging
- Reageren op verstikkingsverschijnsels
- Omgaan met rugletsels
- Leggen van verbanden
- Gebruik van de Automatische Externe Defibrillator (AED)
Alle technieken worden aangeleerd met behulp van realistische oefenpoppen.
Planning
Deze cursus wordt het hele jaar door op afspraak ingericht, telkens wanneer er kandidaten zijn.
Bij het inplannen en vastleggen van de cursusdatum houden wij altijd rekening met de agenda van elke cursist.
Heb je interesse om deze cursus te volgen, laat het ons dan weten en stuur ons een mailtje om de cursusdatum af te spreken.