Specialty Instructor

Na een zekere tijd ervaring opgedaan te hebben als OWSI Instructor, denk je eraan jouw grenzen te verleggen en hogerop te klimmen op de professionele PADI-ladder. De 'PADI Specialty Instructor' opleidingen bieden jou de kans om opleidingen te geven in onderdelen van de duiksport die jou persoonlijk interesseren. De wereld van de 'Specialty opleidingen' zal voor jou opengaan...

Specialty Instructors mogen buiten hun gewone bevoegdheden als OWSI Instructor ook nog PADI Specialty opleidingen geven en cursisten brevetteren in het vakgebied waarvoor ze gebrevetteerd zijn. Als Specialty Instructor verruim je jouw kennis en ontdek je nieuwe lesmogelijkheden, terwijl jouw inzetbaarheid ( = kans op tewerkstelling) op professioneel vlak enorm vergroot .

Cursusinhoud

Door het volgen van een Specialty Instructor opleiding, ga je op een snelle en efficiënte manier ervaring opdoen in een bepaalde specialty. Duikcentrum 'DIVEadventures' biedt jou de kans om onder begeleiding van een ervaren Course Director je 'Specialty Instructor' brevet te behalen.

Elke Specialty Instructor cursus bestaat uit:

  • een theoriesessie die gegeven wordt door de Course Director
  • afhankelijk van het feit of je over het recreatief Specialty brevet beschikt, is het mogelijk dat je extra duiken moet maken om aan de voorvereisten te voldoen
  • (optioneel) een stageperiode in duikcentrum 'DIVEadventures', waarbij je als tijdelijk lid van de instructiestaf elke gekozen Instructor Specialty effectief gaat begeleiden/geven met 'echte' cursisten.

    Deze stageperiode is een meerwaarde die slechts weinig andere duikcentra in België jou kunnen bieden en dat exclusief bij 'DIVEadventures' kan gedaan worden! Door te werken met echte Specialty cursisten leer je op een efficiënte en snelle manier 'al doende' het vak.

Tijdens elke Specialty Instructor cursus krijg je specifieke informatie die toegespitst is op de lokale omstandigheden (deze informatie is niet te vinden in de Specialty Instructor Manual!).

Welke Instructor Specialties kan men volgen?

De volgende Instructor Specialties kunnen bij duikcentrum 'DIVEadventures' gevolgd worden:

Voorvereisten

  • 'PADI Open Water Scuba Instructor' met actueel lidmaatschap.

Cursusduur

De cursusduur is afhankelijk van het feit of je al dan niet in het bezit bent van het Specialty Brevet op recreatief niveau. Indien je het recreatief Specialty brevet niet bezit, dan kan het zijn dat er extra buitenwaterduiken in de Specialty Instructor opleiding dienen te gebeuren. 

Prijs

Mail ons op info@diveadventures.be voor de actuele cursusprijs en vermeld in je mail welke Instructor Specialty('s) je wenst te volgen. De prijs is namelijk afhankelijk van jouw keuze.