Emergency First Response Instructor

De 'Emergency First Response Instructor' opleiding geeft kandidaten de aanvullende training die nodig is om zelfstandig EFR cursussen in Reanimatie en Eerste Hulp te kunnen geven. De cursus bouwt verder op de vaardigheden die de instructeurkandidaten al kennen en richt zich hoofdzakelijk op vaardigheden in het lesgeven.

Het voordeel om deze cursus bij 'DIVEadventures' te volgen is dat wij deze EFR Instructeur opleiding altijd simultaan inrichten met een EFR Cursus op 'recreatief' niveau. Op die manier kunnen de EFR Instructor kandidaten hun lesvaardigheden oefenen met 'echte' leerlingen, wat het realisme uiteraard verhoogt en een ideale voorbereiding is op hun latere lesactiviteiten.

Volgens de PADI richtlijnen inzake instructeuropleidingen is het Emergency First Response Instructor brevet sinds begin 2009 een voorvereiste om gebrevetteerd te kunnen worden als OWSI Instructor!
Een vrijstelling hiervoor is mogelijk indien je beschikt over een geldig INSTRUCTEURS-brevet Reanimatie en Eerste Hulp van een andere organisatie.

Na het succesvol afronden van deze cursus mag je zelfstandig cursussen in Reanimatie en Eerste Hulp geven!

Voorvereisten

  • Binnen de afgelopen 24 maanden een erkende cursus in Reanimatie en Eerste Hulp hebben afgerond. Dit kan bijvoorbeeld een EFR brevet op recreatief niveau zijn.
  • 18 jaar oud zijn

Cursusduur en -inhoud

Door middel van zelfstudie, sessies in de klas en door te oefenen in het lesgeven, leren de kandidaten hoe de EFR-programma's gegeven worden en krijgen ze praktische suggesties voor organisatie en marketing van de EFR-cursus.

De EFR Instructor cursus wordt afgerond in 1 sessie van 5 à 6 uren en wordt steeds simultaan ingericht met een EFR cursus op 'recreatief' niveau. Op die manier kan men de vereiste reanimatie en eerste-hulp vaardigheden aan 'echte' cursisten demonstreren en hierbij ook de nodige uitleg geven. Nadien dien je ook feedback te geven bij al de vaardigheden die de cursisten inoefenen en bij de 'scenario's'.

Je zal ook een schriftelijk examen moeten afleggen aan de hand van de EFR Instructor manual (deze EFRI manual zit inbegrepen in de prijs).

Cursusplanning

De cursus wordt ingericht op afspraak, telkens wanneer er voldoende geïnteresseerden zijn die de cursus wensen te volgen. Bij het inplannen houden wij steeds rekening met de agenda van elke deelnemer en trachten wij een datum te kiezen die voor iedereen past.

Indien je de cursus wenst te volgen, mag je ons desgewenst een aantal data (en uren) doorsturen die jou passen. Hou minstens 5 à 6 uren vrij voor deze cursus.

Prijs