Advanced Open Water


De 'PADI Advanced Open Water' cursus is de vervolgcursus van de Open Water cursus en is de volgende stap in je duikcarrière. De 'PADI Advanced Open Water cursus' is de ideale manier om op een vlotte wijze met enkele nieuwe facetten van de duiksport in contact te komen. Je zal op korte tijd, onder toezicht van een ervaren instructeur, veel nieuwe dingen leren.

Je hoeft geen gevorderd duiker te zijn om te kunnen starten met deze opleiding!
Integendeel, wij raden je aan om de 'Advanced Open Water cursus' zo snel mogelijk te laten aansluiten op je Open Water opleiding (of gelijkwaardig), zo leer je op een snelle en efficiënte manier de juiste technieken.

De PADI Advanced Open Water cursus start wekelijks - het ganse jaar door!

Voorvereisten

  • In het bezit zijn van minimaal een PADI Open Water brevet, of gelijkwaardig (dit gelijkwaardig brevet kan een beginnersbrevet zijn van een andere organisatie dan PADI, bv. NAUI, SSI of CMAS 1*)
  • Minimum leeftijd = 12 jaar

OPGELET! Als het langer dan zes maanden geleden is dat je nog gedoken hebt, is het aanbevolen dat je eerst het "ReActivate programma" volgt, alvorens te starten met de AOW opleiding. Dit omwille van veiligheidsredenen, zowel voor jezelf als voor je medecursisten en de instructeur!

Waarom de 'Advanced Open Water' cursus volgen?

De PADI Open Water cursus bestaat voornamelijk uit 'veiligheidsoefeningen', die meestal op de bodem van een zee/meer of op een platform uitgevoerd worden.
In de Advanced Open Water cursus ga je op een snelle en veilige manier de volgende vaardigheden/technieken aanleren:

  • Sneller en efficiënter door het water bewegen met gebruik van een correcte en efficiënte vinslag
  • Je luchtverbruik drastisch naar beneden brengen
  • Perfect leren uitloden en uittrimmen

Via deze Advanced Open Water cursus ga je ook op een vlotte wijze met enkele nieuwe technieken/onderdelen van de duiksport in contact te komen, bv.: nachtduiken, wrakduiken, diepduiken, onderwater navigatie, boei oplaten, enz.

Met het Advanced Open water brevet mag je duiken tot 30 m diepte, waardoor er nieuwe, spannende duikstekken voor je open gaan. Denk hierbij maar aan prachtige wrakken, grotten en steile drop-offs die voor een Open Water duiker niet toegankelijk zijn. 

Omwille van je verhoogd ervaringsniveau zal men je met een AOW brevet toelaten tot (mooiere) duikstekken, die voordien enkel toegankelijk waren voor gevorderde duikers. 

Al de technieken die je in deze AOW cursus zal aanleren, mag je nadien overal ter wereld toepassen (denk hierbij maar aan 's nachts duiken, duiken op wrakken, enz...)

Cursusinhoud & Cursuslocatie

De 'Advanced Open Water cursus' is een praktische cursus die bestaat uit 5 modules (5 duiken).
Duikcentrum 'DIVEadventures' heeft geopteerd voor een formule met 5 vaste standaardmodules.

Deze 5 modules zijn:

  1. Een navigatie-module
  2. Een nachtduik-module
  3. Een uittrim-module ( Peak Performance Buoyancy)
  4. Een wrakduik-module
  5. Een diepduik-module

Er is geen vaste volgorde voor deze 5 modules, de volgorde wordt steeds door het duikcentrum bepaald.

Buiten de vaste modules 'diepduik' en 'navigatieduik' kan het duikcentrum omwille van logistieke redenen beslissen om 1 of meer van de bovenstaande duiken/modules te vervangen door een andere module. Het totale aantal van 5 modules blijft echter steeds ongewijzigd.
Indien je weinig tijd hebt om deze cursus te volgen is het desgewenst mogelijk om 2 modules na elkaar op 1 dag af te ronden (weliswaar steeds in samenspraak met het duikcentrum) - zo zal de cursus sneller afgerond zijn.

Al de bovenstaande modules, met uitzondering van de 'Diepduik', gaan door in Mechelen in het Provinciaal Recreatiedomein 'De Nekker' (adres: Spuibeekstraat (zonder nummer), 2800 Mechelen).
De 'Diepduik' gaat door op een locatie in Nederland of België. De exacte locatie wordt bepaald door het duikcentrum, afhankelijk van de logistiek en de weersomstandigheden.

Cursusdata en Planning

De Advanced Open water cursus start quasi wekelijks in het Provinciaal Recreatiedomein 'De Nekker' (Spuibeekstraat -zonder nummer, 2800 Mechelen). Deze cursus wordt het ganse jaar door ingericht (steeds na reservatie per mail).

Je kan starten op zaterdagnamiddag en/of zondag. Vanaf half mei tot eind augustus is ook woensdagavond mogelijk.

Stuur ons een mailtje voor de beschikbare cursusdata en -uren van deze cursus.
Op voorhand reserveren is altijd verplicht!

Cursusprijs