Course Director
Voorbereidingscursus

De 'PADI Course Director status' is het allerhoogste instructeurbrevet dat behaald kan worden binnen het professionele PADI-systeem. PADI Course Directors zijn instructeurs die het volledig gamma van PADI-opleidingen mogen geven, inclusief het 'Instructor Development programma' (IDC). Ze mogen dus, buiten alle andere PADI-cursussen, ook 'OWSI Instructors', 'IDC Staff Instructors' en 'PADI Specialty Instructors' (mits bijkomend brevet van 'Specialty Instructor Trainer') opleiden en brevetteren.

Het 'Course Director brevet' kan behaald worden door 'PADI Master Instructors' die aan bepaalde eisen voldoen en die slagen in een CDTC (Course Director Training Course). Om toegelaten te worden tot deze CDTC moet men eerst een zeer streng selectieproces doorstaan dat door het kantoor van PADI Americas uitgevoerd wordt.
Een CDTC wordt tweemaal per jaar door PADI ingericht in Maleisië (Kota Kinabalu) en in de Dominicaanse Republiek. Het is een tiendaags programma waarin de Course Director kandidaten permanent geëvalueerd en opgeleid worden.

Duikcentrum DIVEadventures biedt jou de mogelijkheid om tijdens een 'Course Director Prep cursus' dit streng selectieproces voor te bereiden onder begeleiding van een ervaren Course Director. Wij zullen jou onder andere helpen met het opstellen van jouw 'businessplan' en de vele andere vereisten die nodig zijn om jouw Course Director aanvraag in orde te krijgen en op te sturen naar het PADI-kantoor (de aanvraag moet volledig in het Engels zijn, daar het opgestuurd moet worden naar PADI Americas).

Het is eveneens mogelijk om in deze 'CD Prep cursus' als tijdelijk staflid te assisteren tijdens één of meerdere IDC' s (= IDC - Auditing), indien je aan deze voorvereisten nog niet voldaan hebt.

Voorvereisten

Alvorens een aanvraag in te dienen om aan een 'PADI Course Director Training Course' (CDTC) deel te nemen, moet een instructeur:

 • Tenminste 6 maanden als 'PADI Master Instructor' gebrevetteerd zijn met onderwijs bevoegdheid
 • Tenminste 250 duiken gemaakt en gedocumenteerd hebben
 • Gebrevetteerd zijn als 'EFR Instructor' met actueel lidmaatschap
 • Tenminste 1 EFR cursus gegeven hebben
 • Gedurende tenminste 12 maanden voorafgaand aan de aanvraag:
  • Geen bevestigde overtredingen tegen de standaards van PADI gemaakt hebben.
  • Alle PADI-opleidingen en ervaringsprogramma's uitgevoerd hebben volgens methoden welke in overeenstemming zijn met de standaards en de filosofie van PADI, zoals dit vastgelegd is in het PADI Instructor Manual.
  • Uitsluitend gebruik gemaakt hebben van het complete PADI-systeem voor het opleiden van duikers, waaronder het gebruik van alle passende PADI-lesmaterialen.
  • Uitsluitend PADI-brevetteringen afgegeven hebben aan leerlingen die een opleiding afgerond hebben.
 • Als staf meegewerkt hebben in tenminste 2 complete IDC's na brevettering als 'IDC Staff Instructor' en na de invoering van het herziene IDC programma (Januari 1996).
 • Ervaring hebben met het werken in een PADI Divecenter of Resort.
 • Voldoen aan alle andere vereisten welke PADI ten tijde van de aanvraag aangeeft.

Cursusdata, prijzen, meer info...

Voor verdere informatie, evenals prijzen en cursusdata, gelieve contact op te nemen met het duikcentrum via info@diveadventures.be