• Scuba Diver
  Scuba Diver

PADI Scuba Diver cursus

De 'PADI Scuba Diver cursus' is een volwaardige duikopleiding voor diegenen die nog twijfelen of de tijd niet hebben om een volledige 'PADI Open Water' cursus te volgen. De PADI Scuba Diver cursus is een ingekorte versie van de Open Water cursus, met minder oefeningen en duiken, waardoor het PADI Scuba Diver brevet op een relatief korte tijd kan behaald worden.

Met dit PADI duikbrevet eveneens wereldwijd gaan duiken (tot een maximale diepte van 12m), weliswaar steeds onder begeleiding van een PADI professional (= Divemaster of Instructeur).
(Voor de begeleiding van deze PADI professional kunnen extra kosten door het duikcentrum ter plaatse aangerekend worden.)

Het is niet nodig om eerst de Scuba Diver cursus te volgen om mogen te starten met de Open Water opleiding! Je kan rechtstreeks starten met de Open Water opleiding!

Wens je een duikbrevet waar je wereldwijd zelfstandig (= zonder begeleiding van een PADI professional) mee kan gaan duiken, dan opteer je beter voor een 'PADI Open Water' duikopleiding.
  

Cursusinhoud

De 'PADI Scuba Diver' cursus bestaat in totaal uit 2 zwembadlessen (bestaande uit 3 modules), 1 buitenwaterles (bestaande uit 2 modules/duiken) en een theoretisch gedeelte (locatie & uren: zie verderop)

Het verloop van de 'PADI Scuba Diver' cursus is als volgt:

 1. Je start allereerst in het zwembad met 2 zwembadlessen - op dinsdagavond in Wilrijk en/of op donderdagavond in Mechelen.
 2. Het theoretisch gedeelte kan je doen in de cafetaria van het zwembad, vóór of na je het water ingaat. De meeste cursisten doen dit op de avond van de laatste zwembadsessie, zo hoef je hiervoor niet extra te komen. Het studeren van de theorie gebeurt thuis door zelfstudie, aan de hand van het boekenpakket.
  Voor de Scuba Diver cursus volstaat het om 4 kennistoetsen (Quizzes) op te lossen.
 3. Tenslotte eindig je met het buitenwatergedeelte in het Provinciaal Recreatiedomein ‘de Nekker’

Indien gewenst, kan je het Scuba Diver brevet upgraden naar het PADI Open Water brevet, dit door de resterende 2 zwembad- en 2 buitenwatermodules van de Open Water cursus af te ronden.
 

Planning & Locaties

Deze cursus start wekelijks, het hele jaar door, in het zwembad (Opgelet, zonder voorafgaande reservatie kan je niet starten!).
Om te starten, stuur je ons een mailtje (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ) voor de beschikbare data en uren! 
De cursusdata hoeven niet aansluitend te zijn en worden steeds na afspraak per mail vastgelegd. Switchen tussen beide zwembaden gedurende de opleiding is mogelijk.

Locatie zwembaden + uren:

De groepscursussen starten wekelijks in het zwembad, het hele jaar door (reserveren op voorhand is altijd verplicht!).
Voor onze groepscursussen worden de beschikbare data via een lijst doorgestuurd en zijn de lessen te volgen op de volgende momenten:

 1. 'Ieperman' zwembad: Doornstraat 3b, 2610 Wilrijk - op dinsdagavond
 2. 'Nekkerpool' zwembad: Spuibeekstraat (zonder nummer), 2800 Mechelen - op donderdagavond

Locatie buitenwater:

De buitenwaterlessen gaan door in het Provinciaal Recreatiedomein 'De Nekker' (adres: Spuibeekstraat - zonder nummer, 2800 Mechelen).
Deze buitenwaterduiken gebeuren op zaterdag, het ganse jaar door. Vanaf eind mei tot eind augustus is ook woensdagavond mogelijk.

Afspraken voor de buitenwaterduiken worden uitsluitend vastgelegd na reservatie per mail of ter plaatse tijdens één van de zwembadlessen.
 

Duikinitiatie (optioneel)

De bedoeling van onze duikinitiatie is je enerzijds laten kennis te maken met de onderwaterwereld en de duiksport in het algemeen, en anderzijds met ons duikcentrum/instructeurs en onze manier van lesgeven. Deze duikinitiatie is eveneens geschikt als ‘try-out’, alvorens te beslissen om in te schrijven voor een volledige PADI Scuba Diver of Open Water cursus - zo kan je ontdekken of de duiksport al dan niet iets voor jou is.

De initiatie neemt in totaal ongeveer 3 uren in beslag en bestaat uit de volgende elementen:

 • verwelkoming + briefing door de instructeur
 • in het zwembad ga je onder professionele begeleiding van een instructeur leren hoe je met een volledige duikuitrusting je eerste ademteugen moet nemen onderwater
 • een debriefing nadien in de cafetaria met verdere informatie omtrent de PADI Open Water cursus 

Stuur ons een mailtje voor de beschikbare data en uren om deze duikinitiatie te reserveren.

Waarom kiezen voor duikcentrum 'DIVEadventures'?

 • Officieel het grootste PADI duikcentrum van België én Nederland - al meer dan 25 jaar actief
 • Een van de enige duikcentra in België die voltijds duikopleidingen aanbieden - in tegenstelling tot kleine(re) duikcentra die duikonderricht slechts als hobby uitoefenen
 • Zeer ruime ervaring van onze instructeurs (geven quasi dagelijks les!) = hoge kwaliteit van lesgeven!
 • Ingeplande lessen gaan steeds door en worden nooit door ons gecanceld (in kleine duikcentra wordt bv. bij ziekte/afwezigheid van de instructeur de les gecanceld - bij ons neemt een collega instructeur in dit geval de lessen over)
 • De cursussen worden aangeboden in verschillende formules en prijsklassen (in groep of privé) - de cursist kiest volgens eigen wensen en budget
 • Grote flexibiliteit in de keuze en planning van de cursusdata (wij werken met een modulair lessenplan, waardoor je niet elke week hoeft aanwezig te zijn)
 • Het duikcentrum staat onder leiding van een ‘Silver’ Course Director ( = het allerhoogste instructeursbrevet dat je bij PADI kan behalen)
 • Als PADI 5 Star IDC centrum kan je bij ons naadloos doorstromen van beginnend duiker tot en met duikinstructeur
 • Ook kan het volledige gamma van technische duikopleidingen (tot en met TEC Instructeur) en Sidemount opleidingen bij ons gevolgd worden.

Cursusprijs

Mail ons (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) voor de actuele cursusprijs.

PADI 5 STAR Instructor Development Center

 

Volg ons ook opfacebook