De 'PADI Specialty' opleidingen!

De 'PADI Specialty' opleidingen zijn bedoeld voor gebrevetteerde duikers die hun vaardigheden binnen een bepaald gebied van de duiksport wensen bij te schaven of nieuwe duikvaardigheden wensen te ontwikkelen.

Specialties zijn 'mini-cursussen', binnen het PADI opleidingssysteem, die bestaan uit 1 of meerdere buitenwaterduiken (soms ook voorafgegaan door zwembadsessies) en al dan niet vergezeld van een theoretisch gedeelte.  Elke specialty die met vrucht is afgerond geeft recht op een 'PADI Specialy' brevet.

Het leuke aan deze opleidingen is de grote keuzemogelijkheid die men heeft.  Voor elke interesse bestaat er praktisch een 'Specialty'.
Elke 'Specialty' brengt je ook weer korter bij het hoogste recreatieve brevet in de duiksport, het Master Scuba Diver brevet.

Specialty Diepduiken

Vele duikers vragen zich af wat het nut is om diep te duiken.  Het luchtverbruik op diepte is namelijk groter, het water is meestal kouder en de lichtinval is minder...

Toch is het zo dat het maken van diepe duiken in bepaalde omstandigheden het overwegen meer dan waard is!  Denk maar aan prachtige wrakken die op grotere diepte liggen, grotten en steile wanden die je kan verkennen, fauna en flora die je in ondieper water niet aantreft en nieuwe fotografie-mogelijkheden die door het diepduiken ontstaan...  Al deze avontuurlijke en opwindende dingen zal je missen indien je niet op deze diepte mag/kan duiken.

Lees verder...

Specialty Digitale Onderwaterfotografie

De Specialty cursus 'Digitale Onderwaterfotografie' is bedoeld voor iedereen die meer wil te weten komen over het gebruik van onderwatercamera's en het maken van onderwaterfoto's.

Diegenen die al enige ervaring hebben met fotografie zullen merken dat het nemen van foto's onderwater in veel opzichten verschilt van het fotograferen boven water!   

Deze populaire cursus is zowel toegankelijk voor duikers als voor snorkelaars!
 

Lees verder...

PADI 5 STAR Instructor Development Center

 

Volg ons ook opfacebook